Arcibiskup Zvolenský odovzdal morálne ocenenie 14 zástupcom katolíckych škôl

27.04.2012 Bratislava

Bratislava 27. apríla (TASR) - Bratislavská arcidiecéza ocenila vybraných zástupcov katolíckych škôl, ktorí sa dnes zišli na Arcibiskupskom úrade v Bratislave. Morálne ocenenie a malý darček si z rúk bratislavského arcibiskupa metropolitu Stanislava Zvolenského prevzalo 14 pedagógov cirkevných škôl a školských zariadení. Arcidiecézny školský úrad ich vybral z 18 návrhov.

Mons. Zvolenský v príhovore poďakoval nominantom za ich službu v oblasti vzdelávania mládeže a povzbudil ich do ďalšej práce.

Ocenenie si prevzali zástupkyňa Cirkevnej školy Márie Mazzarellovej v Bratislave Andrea Badíková, učiteľka na Základnej škole Jána Pavla II. v Bratislave Jana Osvaldíková a tajomníčka ďalšej bratislavskej školy - Spojenej školy sv. Františka z Assisi Zuzana Stanková. Ďalšie tri ocenenia získali pracovníci Spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Bratislave - vedúca jedálne Oľga Feketeová, vedúca vychovávateľka Antónia Mikulková a učiteľka 2. stupňa gymnázia Adriana Vajčiová.

Morálne ocenenie si prevzala i Eva Kohútiková - učiteľka základnej školy na Spojenej škole Svätej rodiny v Bratislave a dve učiteľky základnej školy na Spojenej škole sv. Františka Assiského v Malackách - Vlasta Peltznerová a Oľga Miklášová.

Ocenili aj Mareka Šefčíka - učiteľa na Gymnáziu Jána Bosca v Šaštíne-Strážach, majstra odbornej výchovy na Cirkevnej strednej škole elektrotechnickej P.G. Frassatiho v Bratislave Jozefa Tarčíka a učiteľov hudby Evu Kamrlovú a Editu Toperczerovú z Cirkevného konzervatória Bratislava a Kamila Tomana zo Základnej umeleckej školy sv. Cecílie v Bratislave.

Bratislavský arcibiskup a metropolita Stanislav Zvolenský udeľoval dnes morálne ocenenia učiteľom katolíckych škôl po druhý raz. Je to vyjadrenie uznania za ich dlhoročnú a tvorivú prácu pri výchove a vzdelávaní mladej generácie, za vynikajúce výsledky pri výchovno-vzdelávacom procese a za vernosť pravde a svedomiu.

Bratislavská arcidiecéza, zriadená 14. februára 2008, má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 21 škôl a 13 školských zariadení so 466 predagogickými, odbornými a nepedagogickými zamestnancami.

Informáciu zverejnila Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska v Bratislave.
 

Vyberte región